dinsdag, 10 augustus 2021 09:48

Ontmoetingscentrum Zonnehout vijf dagen in de week open

Mensen met vergeetachtigheid/dementie én hun mantelzorgers zijn van harte welkom.

De opening van het Ontmoetingscentrum Zonnehout van Vitras/Santé Partners in november 2020 blijkt te voldoen aan de behoeften van mensen met vergeetachtigheid of dementie én hun mantelzorgers in de gemeente Houten. Het Ontmoetingscentrum zal per 23 september de gehele week open zijn en mensen zijn welkom om langs te komen.

Het is soms moeilijk een eerste stap te zetten om naar het Ontmoetingscentrum te gaan. De eerste weken begon met een heel klein groepje. Inmiddels zijn wij gegroeid tot een groep van zo’n 6 tot 8 deelnemers per dag en dat maakt het nog gezelliger. Deelnemers kennen elkaar en weten van wie je een grapje kunt verwachten.
Mantelzorgers vinden het fijn om af en toe hun hart te luchten bij hun vast contactpersoon vanuit het Ontmoetingscentrum. Eventuele zorgen delen zij met elkaar in de mantelzorggroep, die elke tweede maandag van de maand plaatsvindt. Bijwonen kan vrijblijvend en is toegankelijk voor elke mantelzorger (met een naaste met dementie) in Houten.

Het dagprogramma kent een afwisseling van activiteit en rust. Inmiddels zijn er favorieten per dag, zoals: sjoelen, tekenenactiviteiten, tosti’s eten, een visje halen voor de lunch en spelletjes met een wedstrijdkarakter. Elke dag buiten een frisse neus halen hoort er standaard bij. Daarnaast geniet de groep ervan om lekker buiten te zitten in de zon of bezig te zijn in het moestuintje. 

Indicatie en kosten
Voor deelname aan het Ontmoetingscentrum is een indicatie voor ‘begeleiding groep’ noodzakelijk via uw gemeente (WMO), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of een Persoons Gebonden Budget (PGB). 

Informatie en contact
Adres: Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX Houten
Telefoonnummer: 06-20820081
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het Ontmoetingscentrum Laura Hoekstra 06 – 20 22 75 61 of l.hoekstra@santepartner.n