zondag, 12 september 2021 09:37

Wilgenknotten. Doe je mee?

Iedere winter zijn tientallen vrijwilligers van de knotgroep van de Milieu Werkgroep Houten actief met het knotten van wilgen in het Houtens landschap. Dit is nodig omdat elke wilg eens in de vier/vijf jaar van haar lange takken moet worden verlost.

Gebeurt dit niet dan scheuren de takken van de knot af. De boom wordt dan een wildernis en veroorzaakt overlast aan o.a. watergangen, voor boeren en bij omvallen is de boom een gevaar voor mensen, vee en gebouwen.

In Houten wordt vanaf eind oktober tot half maart op verschillende zaterdagen geknot. Tientallen vrijwilligers zijn met ladder, zaag en touwen aan het werk. Voor de vrijwilligers overheerst het werken in teamverband en het werken in de natuur.
Heeft u belangstelling om tijdens het komend knotseizoen mee te werken, vraag dan meer informatie aan de coördinator Jaap ten Boer (06) 10 715 867 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. de agenda voor het komende seizoen staan de volgende data:

⦁ Zaterdag 16 oktober 2021, knotten op Lunet aan de Snel in Schalkwijk
⦁ Zaterdag 6 november 2021, Landelijke Natuurwerkdag , knotten op terrein voormalig kasteel 'Ten Goye' in ’t Goy.
⦁ Zaterdag 20 november 2021, knotten en landschapsonderhoud op Ossenwaard (naast stuw- en sluizencomplex Hagestein), toegang vanaf Lekdijk in Tull en ’t Waal.
⦁ Zaterdag 18 december 2021, knotten zeer oude wilgen bij Jan van Bentum, Achterdijk Bunnik.
⦁ Zaterdag 15 januari 2022. Locatie nog bespreken.
⦁ Zaterdag 12 februari 2022. Locatie nog bespreken.
⦁ Zaterdag 12 maart 2022. Locatie nog bespreken.

Mee info; Klik hier