vrijdag, 19 november 2021 10:45

Wederom geen Rond on Ice deze winter

Houten moet het de komende winter voor het tweede jaar op rij doen zonder ijsbaan op Het Rond. Het bestuur van Rond on Ice heeft vanwege de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en alle onzekerheid die dit met zich meebrengt besloten om Rond on Ice niet door te laten gaan. 

Na de persconferentie vorige week heeft het bestuur van Stichting Rond on Ice uitvoerig gesproken over de nieuwe afgekondigde maatregelen vanwege Covid-19 en de gevolgen hiervan voor Rond on Ice. De beslissing om Rond on Ice wederom niet door te laten gaan viel ons zwaar. De gezondheid van de vrijwilligers, schaatsers en bezoekers staat echter voorop. Wij willen geen onoverzienbare risico’s nemen. Daarnaast zullen waarschijnlijk de evenementen die de ijsbaan jaarlijks kleur geven vanwege de corona-restricties niet door kunnen gaan. Ook willen wij onze vrijwilligers niet als toezichthouder op laten treden. Tenslotte loopt de Stichting financieel een groot risico door beperkingen van evenementen en horeca.  

Bij het nemen van deze beslissing is niet over één nacht ijs gegaan. Het niet door laten gaan van Rond on Ice is een beslissing die het bestuur en organisatie zwaar valt. De verbinding, gezelligheid en het samenzijn met alle betrokkenen, de vrijwilligers, het publiek en de partners gaan we dit jaar missen. 

Volgend jaar hopen we het mooie winterevent wel weer te kunnen realiseren.
Voor nu, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar!