vrijdag, 22 april 2022 21:02

De Oekraïense vlag bij het Vrijheidsmonument

foto's Peter de Vlieger foto's Peter de Vlieger

Om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne werd op vrijdag 22 april 2022 de Oekraïense vlag bij het Vrijheidsmonument op het Plein in Houten gehesen. Tevens werden er opnieuw bloemen gelegd.

In de gemeente Houten worden in de komende tijd meer Oekraïense families opgevangen. Dat is een hoopgevend teken en blijk van solidariteit. Families en begeleiders verdienen onze steun en aandacht. Door ons blijvend in te zetten voor vrijheid. U bent welkom -opnieuw- uw eigen bloemen bij ons Vrijheidsmonument te leggen.  

Op 4 mei staan wij bij hetzelfde monument stil bij de vraag wat de Tweede Wereldoorlog met ons land heeft gedaan. Welke verwoestende effecten oorlogen op mensen hebben, wat het betekent als zoveel levens zinloos worden geofferd.

De Stichting voor Vrede en Vrijheid ondersteunt en organiseert activiteiten rond het Vrijheidsmonument op het Plein in Houten. Sinds de oorlog van Rusland tegen Oekraïne vervult het monument een rol in de aandacht voor dit grote leed.  Mensen staan er bij stil, leggen bloemen en realiseren zich hoe dichtbij deze oorlog is. En dat de effecten groot zijn. Voor Oekraïners in het bijzonder, maar ook voor vele andere Europeanen.

oekrainevlag_00a .jpgoekrainevlag_01a.jpgoekrainevlag_02a.jpgoekrainevlag_03a.jpgoekrainevlag_04a.jpgoekrainevlag_05a.jpgoekrainevlag_06a.jpgoekrainevlag_07a.jpg