vrijdag, 08 juli 2022 10:15

Vrijwilligers gezocht voor taallessen aan Oekraïense volwassenen

 In Houten wonen zo’n 100 vluchtelingen uit de Oekraïne. Veel van hen willen heel graag Nederlands leren. Daarom zullen er vanaf half augustus taallessen Nederlands gegeven worden aan de Oekraïense volwassenen.

In de lessen zal vooral de aandacht liggen op praktische zaken, spreekvaardigheid, jezelf kunnen redden in de Nederlandse samenleving. De taallessen worden gegeven door vrijwilligers die vooraf getraind worden door een Oekraïense lerares die Nederlandse les geeft. Deze taalvrijwilligers gaan vervolgens aan de slag met kleine groepjes vluchtelingen.
De lessen bestaan niet alleen uit in een klaslokaal zitten, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een kleine bakker bezoeken, naar de bank gaan of een treinkaartje gaan kopen. De vrijwilligers zullen begeleid worden door het Taalhuis van de Houtense bibliotheek.

Om zo veel mogelijk Oekraïense volwassenen deze taallessen te kunnen bieden is ‘van Houten&co’ op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk taallessen te geven en denk je hierin iets te kunnen betekenen? Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..