donderdag, 15 september 2022 15:54

Uitbreiding Ambulancepost Houten

foto's Peter de Vlieger foto's Peter de Vlieger

De tijdelijke ambulancepost Houten wordt opgewaardeerd tot een definitieve standplaats. Dit houdt in dat er meer voorzieningen, ambulances en materialen aanwezig zijn. Hierdoor kan ambulancepersoneel er in de toekomst hun dienst beginnen. De spreiding van ambulances over de gehele regio komt hiermee ten goede. 

De Houtense wethouder Rosa Molenaar en  Jack Versluis (Bestuurslid Regionale Ambulancezorg Voorziening Utrecht) waren 15 september 2022 aanwezig bij de huidige ambulancepost Houten.

De wethouder zei in haar toespraak: “Het eerste besluit dat ik als nieuwe wethouder mocht nemen ging over deze ambulancepost. Hij is nu nog tijdelijk, hij wordt permanent. Er is nu plaats voor 2 ambulances dat worden er straks 4. Als je een ambulance nodig hebt, dan is er iets ernstigs aan de hand, een verkeersongeval of een hartaanval. Het college doet er alles aan om Houten veilig en gezond te maken. Maar als er iets mis gaat, dan heb je een vangnet nodig. Met deze uitbreiding wordt dat vangnet een stuk steviger.  Ik wil de initiatiefnemer graag hartelijk danken, mede namens de inwoners van Houten”

Hierbij overhandigde ze symbolisch 2 mini ambulances aan de heer Versluis.

ambulance_00a.jpgambulance_01a.jpgambulance_02a.jpgambulance_03a.jpgambulance_04a.jpgambulance_05a.jpgambulance_06a.jpgambulance_07a.jpg