donderdag, 20 oktober 2022 12:37

Energiehuis Houten opent haar deuren

 EnergieRijk Houten, Opgewekt Houten, Coöperatie Duurzaam Eiland en !mpact Houten hebben de handen ineengeslagen en openen samen 28 oktober het Energiehuis Houten.

Met de opening van het Energiehuis Houten hopen ze Houtense bewoners en ondernemers nog beter te kunnen helpen op het gebied van energiebesparing- en opwekking. Zo werken we samen aan een energieneutraal Houten in 2040. 

De vier voorgenoemde Houtense (vrijwilligers)organisaties houden zich ieder op hun eigen manier bezig met de realisatie van een energieneutraal Houten. Zo zetten EnergieRijk Houten en Coöperatie Duurzaam Eiland zich in voor het informeren en ondersteunen van bewoners bij het verduurzamen van hun woning (EnergieRijk Houten doet dit voor alle inwoners van de gemeente Houten en coöperatie Duurzaam Eiland doet dit specifiek voor bewoners van het Eiland bij Schalkwijk). Verder houdt Opgewekt Houten zich bezig met de realisatie van diverse projecten voor het opwekken van duurzame energie, en is !mpact Houten de partij voor ondernemers in de gemeente Houten die willen verduurzamen en zelf energie willen opwekken. 
De afgelopen jaren zijn de vier organisaties op zoek gegaan naar meer samenwerking en synergie. We zijn trots dat dit geleid heeft tot de realisatie van het Energiehuis Houten. 

In het Energiehuis Houten kunnen bewoners (en ondernemers) terecht voor informatie en ondersteuning op het vlak van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen op je huis? Of wil je tips over hoe je je energierekening kan verlagen? Vanaf november 2022 is het Energiehuis Houten dan dé plek om te zijn! Elke donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag zal het Energiehuis open zijn en kun je als inwoner vrijblijvend binnenlopen voor informatie. Ook zullen de EnergieBespaarCafé’s van EnergieRijk Houten vanaf november plaatsvinden in het Energiehuis, en zullen er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd worden. Hou hiervoor de digitale agenda in de gaten: www.duurzaamhouten.nl/agenda.