woensdag, 29 mei 2013 05:55

Toon je talent op het podium

Houten barst van het talent. Dat maakten de vorige edites van het Open Podium al meer dan duidelijk. Ook dit jaar krijgen jongeren de kans te laten zien wat zij artistiek in hun mars hebben.

De voorrondes zijn op zondagmiddag 9 en 16 juni en de Grande Finale is op zondag 15 september.
Het Open Podium is een samenwerkingsverband tussen Theater aan de Slinger en organisatiebureau Beleef. In deze zesde editie kunnen jongeren in een ongedwongen sfeer ervaren wat het is om op een podium te staan. Want optreden voor een klein groepje mensen lukt misschien nog wel, maar in een echt theater voelt dat toch heel anders. 
Daarom is het Open Podium ook zó opgezet dat de kandidaten die in de voorrondes horen dat ze door mogen naar de Grande Finale op 15 september, professionele ondersteuning krijgen. 
“Dit jaar hebben we gekozen voor een ‘vlakke-vloeropstelling’, zodat het publiek nog dichter op de uitvoerende artiest zit. Dat verkleint de afstand en geeft een intieme sfeer’’, legt Rainier Antonie van Beleef uit. “Dat maakt het optreden ook wat makkelijker, met minder ‘podiumspanning’. We zijn heel blij dat er al diverse deelnemers zijn aangemeld, mede dankzij andere initiatieven als ‘Heemlanden in concert’ en het ‘Houtens spektakel’ van de vmbo-school. De juryleden zijn ook jonge mensen die bezig zijn met hun eigen talentontwikkeling. Zij weten wat dat van een artiest vergt en kunnen daardoor een goede beoordeling en begeleiding geven.” (LvZ)

Stuur voor deelname een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/mei/29/toon_je_talent_op_het_podium