woensdag, 10 juli 2013 06:06

Inventum aan het woord

HOUTEN - Naar schatting zijn er meer dan 2500 ondernemers actief in Houten. Maar wat weten we van de bedrijven als we er niet werken? Om de wereld van ondernemend Houten beter te leren kennen gaat Rob Klerkx voor Omroep Houten op onderzoek uit.

Deze week gaat hij langs bij Inventum. Een oud merk als Inventum heeft zichzelf vernieuwd met slimme energiezuinige producten. Inventum is zo’n honderd jaar geleden ontstaan uit de behoefte van diverse elektriciteitsmaatschappijen om de afzet voor hun stroom te vergroten, vertelt directeur Richard Verbree ons. Strijkijzers, broodroosters en andere energievreters waren bekende producten. Nu werkt Inventum aan allerlei energiezuinige oplossingen, hun beste verkopende producten zijn o. a. een superzuinig huisventilatiesysteem en een titaanverwarmingsketel. Het ventilatiesysteem haalt de warmte uit de afgevoerde lucht, terwijl het de geurtjes naar buiten blaast. De warmte van de huiskamer gaat dus niet verloren. Goed om je huis te isoleren en zonnepanelen op je dak te bouwen, maar er kan ook veel gewonnen worden op de electriciteitsrekening binnenshuis, is de stelling van Richard.
Inventum heeft meer dan honderd werknemers in dienst, veelal technisch geschoold personeel. Omroep Houten praat dan ook met Inventum over techniek als vak en de moeite die het bedrijf doet om jonge mensen te interesseren voor dit beroep. www. omroephouten.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/juli/10/inventum_aan_het_woord

Media