zaterdag, 24 augustus 2013 21:14

Vet Idee: Dé kans voor jongeren om iets leuks te organiseren

‘Vet Idee’ is een project dat Houtense jongeren, in de leeftijd van 14 tot 23 jaar, wil aanmoedigen om een activiteit te organiseren voor leeftijdsgenoten. Jongeren kunnen hun idee insturen naar de ‘Vet Idee jury’ en die beslist vervolgens of ze geld krijgen om hun plan uit te voeren.

De afgelopen maanden zijn er al een aantal ‘Vette Ideeën’ uitgevoerd. Zo was er het Imkersproject; een festival met muziek, sport, kunst en cultuur in het Imkerspark. Volledig georganiseerd door een groepje Houtense jongeren. Ook is er een ‘Prokkelfeest’ georganiseerd; een evenement dat in het teken stond van de ontmoeting tussen jongeren met en zonder beperking.
Het goede nieuws is, dat het geld nog niet op is! Jongeren kunnen nog steeds hun geweldige ideeën insturen. Dit zou een voetbaltoernooi, een djfeest, een beautymiddag voor meiden of een buurtfeest kunnen zijn. Dit zijn echter maar een paar voorbeelden, bijna alles kan, zolang het maar voor alle Houtense jongeren toegankelijk is.
‘Vet Idee’ is een samenwerking tussen ‘van Houten&co’ en de Gemeente Houten. De uitvoering ligt bij het jongerenwerk van ‘van Houten&co’. Plannen kunnen ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op www.jonginhouten.nl is te lezen waaraan een plan moet voldoen. De ingediende plannen gaan vervolgens naar de ‘Vet Idee-jury’, die gaat beslissen of de jongere geld krijgt om het plan uit te voeren. De jury bestaat uit een beleidsmedewerker van de Gemeente Houten, een medewerker van ‘van Houten&co’ en een Houtense jongere.
Plannen kunnen het hele jaar ingestuurd worden, maar hoe sneller, hoe meer kans de jongere heeft om het budget te krijgen, want op=op.
Jongeren die hulp willen bij het vormgeven en uitschrijven van hun Vette Idee kunnen natuurlijk contact opnemen met het jongerenwerk. Loop even binnen bij jongerencentrum Enter (Hefbrug 1 Houten), bel naar 030-7001530 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Einde persbericht