dinsdag, 27 augustus 2013 17:39

Muziekproject Levend Echt Live bezingt het leven


Het was een waar feest zaterdagavond. In jongerencentrum Enter traden professionele artiesten op samen met kankerpatiënten. De opbrengsten gaan naar de stichting Levend Echt, die er muzikale projecten voor en met kankerpatiënten mee opzet.

 Voor zo’n 160 bezoekers traden onder meer de gitaristen Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel en Wim den Herder op. Zij vertelden ook over de mensen in hún omgeving met kanker. Sacksioni: “Eén op de twee mensen wordt ermee geconfronteerd. gelooflijk, het betekent dat er voor de helft van de zaal zo’n kans is.
De topmuzikanten begeleidden ook drie kankerpatiënten die hun eigen composities vertolkten. Sanne van Soelen begon met galgenhumor: “Ik ben heel goed in kanker krijgen. Ik kreeg het drie keer. Ze treedt wel vaker op, maar dit was anders: “Ik vond het heel eng. Ik ben niet gewend om voor publiek te zingen. Wel voor lotgenoten, dan is er iets wat je verbindt. Hier verwachtte ik een kritisch publiek, maar dat viel heel erg mee. Je hebt een verhaal te vertellen, dat vind ik ook leuk om te doen. Ik doe geen kunstje.
Initiatiefnemer Dennis van den Heuvel, die zelf ook kanker heeft: “We willen een krachtige verbinding worden tussen kanker en muziek. Het eerste project is het opnemen van een cd. Dit is een start event. Misschien willen we over een half jaar wel weer zoiets, maar dan met vijftien mensen.
De opbrengst, circa 1700 euro, brengt realisatie van die droom weer dichterbij.

 

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/augustus/27/muziekproject_levend_echt_live_bezingt_het_leven