vrijdag, 06 september 2013 12:21

Week van de Alfabetisering

Het thema van de Week van de Alfabetisering 2013, die dit jaar plaatsvindt van zondag 8 september tot en met zondag 15 september, is 'Boek je toekomst!'. Hiermee laten we weten dat het kunnen lezen en schrijven essentieel is voor de invulling van je toekomst. In Nederland kunnen 1,1 miljoen volwassenen niet goed lezen en schrijven.

Laaggeletterdheid komt voor in alle geledingen van de samenleving: mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, werkenden en niet-werkenden. De gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen en Lopik bieden in samenwerking met ROC Midden Nederland vanaf 9 september weer cursussen aan om  het lezen en schrijven te verbeteren.   Iedereen die op de school het lezen, schrijven niet goed onder de knie heeft gekregen kan bij Participatieopleidingen van ROC Midden Nederland in aparte kleine groepen samen met anderen beter leren schrijven en lezen. Ook het werken op de computer hoort hierbij.

Het Nederlands is gericht op de dagelijkse praktijk. Beter functioneren op het werk of het voorlezen aan (klein)kinderen kunnen de doelen zijn. Een bevoegde docent speelt in op de directe vragen van de deelnemers. Alle lessen Nederlands van het ROC zijn direct gericht op het verhogen van een officieel niveau Nederlands. Op de schoolverklaring aan het eind van de cursus wordt het behaalde niveau ook vermeld.   Voor de inwoners die niet in Nederland zijn geboren zijn speciale groepen om naast het lezen en schrijven ook veel aandacht te besteden aan het spreken in het Nederlands.  Wanneer je in eigen land niet of nauwelijks naar school bent geweest dan kun je bij Participatieopleidingen van ROC Midden Nederland terecht om de eerste stappen te zetten bij het lezen en schrijven in het Nederlands. Tegelijkertijd leert men werken met de computer. Mensen met een inburgeringsplicht mogen niet deelnemen aan dit aanbod.  

De cursussen starten op 9 september in het gebouw van ROC Midden Nederland, Harmonielaan 2 in Nieuwegein. De cursussen zijn één of twee dagdelen per week zowel overdag als ’s avonds.   Voor meer informatie kunt u tussen 11.00 en 14.00 uur contact opnemen met het aanmeldpunt Educatie van ROC Midden Nederland via  (030) 75 44 004 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..