zondag, 15 september 2013 18:28

Maak kennis met pastor ten Klooster (29)

De rooms katholieke parochie paus Johannes XXIII in Houten heeft vanaf 1 september 2013 een nieuwe pastor: Anton ten Klooster (29). In een interview vertelt hij over zijn leven, wat hij belangrijk vindt en wat hem inspireert.

Zo spreekt hij over nieuwe evangelisatie. Opnieuw kennis maken met het evangelie en met Jezus Christus. Als je mensen kennis wilt laten maken met Jezus dan moet je ze ook een verhaal vertellen dat over Jezus gaat. Dat halen we uit de bijbel. Geloof is niet abstract. Het is concreet. Je kunt het op de kaart zetten. In het Heilige Land kun je naar plaatsen waar zoveel dingen gebeurd zijn. Geloof is geen verzameling van normen en waarden. Het is zoveel mooier.

Paus Johannes XXIII, waarnaar onze parochie is vernoemd, wilde de kerk meer bij de tijd brengen. Hierdoor geïnspireerd denkt ten Klooster na over hoe hij nieuwe media strategisch in kan zetten voor ons pastoraat. Via nieuwe media kun je wat dichter bij de mensen komen staan en ben je meer zichtbaar, dus kun je meer contact maken. Binnenkort maakt hij een Facebook en Twitteraccount aan voor de parochie.

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/maak-kennis-met-pastoor-ten-klooster-29.html

Media