zondag, 29 september 2013 12:26

Feestelijke kinderboekenweek bij Wijs


HOUTEN - Ttijdens de kinderboekenweek van 2 t/m 12 oktober heeft Boekhandel Wijs weer diverse feestelijke activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Woensdag 2 oktober start het festijn bij Wijs om 14.00 uur met de feestelijke opening door Houtens jongste schrijfster Bonnie Venderbosch. Na de opening leest zij voor uit haar eigen boek. Rozemarijn Bouma, kernlid van de Nederlandse kinderjury, zal voorlezen uit een door haarzelf gekozen boek. Daarna is er een spel waarmee diverse prijzen zijn te winnen. Een feestelijke middag voor kinderen van ongeveer 8 jaar en ouder.
Vrijdagavond 4 oktober om 19.00 uur is het feest in Theater aan de Slinger. Samen met het Theater organiseert Wijs de voorstelling ‘De kunst van het lezen’ met Paul van Loon en andere snuiters voor kinderen vanaf 6 jaar.
Paul van Loon onder andere bekend van zijn ‘Dolfje weerwolfje’ boeken, zal verhalen vertellen over schrijven en geheime werelden en natuurlijk met zijn drie vrienden van de boekenband muziek maken. Na de voorstelling signeert Paul van Loon zijn boeken. Kaartjes voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar bij het Theater, de bibliotheek en bij boekhandel Wijs.
Wijs sluit de Kinderboekenweek zaterdag 12 oktober af met de Kolletje poppenkast. Illustrator Natascha Stenvert geeft om 14.00 en om 15.00 uur een voorstelling van ongeveer een ½ uur voor alle wijsneuzen van 3 tot 6 jaar. Na de voorstelling geeft Natascha, bij voldoende animo, voor kinderen vanaf 6 jaar een korte workshop ‘Hoe teken ik Kolletje’.