dinsdag, 10 december 2013 10:33

Kerstwandeling

Op kerstavond 24 december is er weer een kerstwandeling in Houten! Langs de route van ruim 3 kilometer ontmoet je alle hoofdpersonen uit het kerstverhaal. De wandeling start tussen 18.30 en 19.30 uur. Je bent van harte uitgenodigd. En neem je vrienden, familie of buren mee! 

Vanwege de grote bezoekersaantallen kun je kiezen uit twee startlocaties met exact dezelfde wandelingen. - De Lichtboog, Kruisboog 22 of- Het Kruispunt, Het spoor 51 
Bij het begin van de wandeling heb je de mogelijkheid om voor 2 euro een fakkel te kopen. De wandeling eindigt weer bij hetzelfde punt als waar je begonnen bent. 

Wie kom je tegen? 
De kerstwandeling is al acht jaar een belevenis voor jong en oud. Onderweg kom je alle hoofdpersonen uit het kerstverhaal tegen. Denk bijvoorbeeld aan keizer Augustus, hij vond dat iedereen uit Israel zich moest registeren. Of de herders in het veld en de Romeinse soldaten. En wat dacht je van de wijze mannen uit het oosten en de bedelaars? Uiteraard kunnen de engelen niet ontbreken. Daarna ontmoet je Jozef en Maria met hun pasgeboren kindje Jezus. Aan het eind van de wandeling is er een herberg, waar je wordt getrakteerd op wafels, warme chocolademelk of een lekker glaasje Glühwein. Daarna ben je welkom in Het Kruispunt of De Lichtboog om te genieten van mooie kerstmuziek. Om 20.30 uur begint de kerstnachtdienst.