vrijdag, 27 december 2013 20:00

Bouw Streektransferium Linielanding bereikt hoogste punt

Streektransferium Linielanding langs de A27 heeft deze week het hoogste punt bereikt. De bouw verloopt voorspoedig en ligt nu zelfs iets voor op het werkschema. De opening staat gepland voor mei 2014. 

Hoogste punt Linie Streektransferium bereiktContouren zichtbaar

Op dit moment legt de aannemer, Gebr. De Koning uit Papendrecht, de laatste hand aan de staalconstructie. Ook het gebouw van Hajé, het complex erachter, verrijst snel uit de grond. De staalconstructie hiervan is ook dit jaar nog klaar. Daarmee zijn de contouren van het totale gebouw nog voor de Kerst van 2013 zichtbaar.

Na de jaarwisseling start de aanleg van het betondek van de beeldbepalende ‘wokkel’. Deze hellingbaan van staal en beton vormt straks de toegang tot het Streektransferium.  Hajé start na het kerstreces met de montage van de gevels en de daken van zijn gebouw.

Agrarische streekproducten

Vanaf mei 2014 is Streektransferium Linielanding dé toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Het is de ‘etalage’ voor het achterland. Er zullen op grote schaal agrarische en ambachtelijk bereide producten uit de regio worden verkocht.
Passanten en toeristen kunnen in het Streektransferium terecht voor een lokaal en regionaal geproduceerd hapje en drankje. Daarna kunnen zij het gebied te voet, op de fiets of per kano verkennen. Hiermee draagt het Streektransferium bij aan de versterking van de regionale economie, het milieu en het landschap.

Voortvarende bouw

De bouw verloopt tot nog toe voorspoedig. In november j.l. ging de eerste paal van het Streektransferium de grond in. De verwachting is dat de oplevering in april 2014 plaatsvindt. De opening staat gepland in mei 2014.