zaterdag, 18 januari 2014 09:42

Wethouder reikt cheque uit voor verkeersonderwijs programma

Op donderdag 23 januari om 14.00 uur overhandigt wethouder Kees van Dalen een waardecheque aan de directeuren van de basisscholen Aventurijn en de Montessori. Zij krijgen een verkeersonderwijsprogramma aangeboden.

Deze activiteit maakt deel uit van verkeerspakketten die de gemeente aan alle basisscholen in Houten aanbiedt. De gemeente vindt verkeersveiligheid belangrijk. Beide scholen ontvangen deze middag als eerste uit handen van de wethouder de folder ‘verkeerspakketten voor basisscholen’ en een leesboek ‘stoeprand …. stop!’. Sinds kort zijn de basisscholen Aventurijn en Montessori te vinden in het nieuwe gebouw Limes aan het Raaigras/Vedergras in Houten.
Een nieuwe locatie brengt voor leerlingen onder andere nieuwe loop- en fietsroutes met zich mee. Basisschoolleerlingen zijn een kwetsbare groep. Ze hebben ouders en school nodig om uiteindelijk zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Tot voor kort maakte de gemeente gebruik van het Utrechts Verkeersveiligheidslabel om basisscholen te ondersteunen in het verkeersonderwijs. Nu heeft de gemeente zelf twee verkeerspakketten voor basisscholen samengesteld: een standaard en een plus+ verkeerspakket. De pakketten voorzien in zowel theorie als praktijk faciliteiten. Scholen kunnen hier veelal kosteloos gebruik van maken. Deze of volgende week krijgen alle basisscholen de folder en het leesboekje opgestuurd.