dinsdag, 21 januari 2014 19:12

Schrijf je in voor Ik Wil In Een Band!

Schrijf je in voor Ik Wil In Een Band!


‘Ik Wil In Een Band’ is een project van ongeveer vier maanden, voor Houtense jongeren die muziek kunnen maken en het leuk vinden om dit samen te gaan doen met anderen, in een band!
Vanaf 21 februari 2014 starten we weer met een nieuwe ronde van ‘Ik Wil In Een Band’. Dit project bestaat uit wekelijkse workshops. Na inventarisatie van het aantal deelnemers worden er bandjes gevormd die met elkaar toewerken naar een optreden op het podium in jongerencentrum Enter. De workshops duren 1 uur per band per week en worden gegeven door Jan Anton van der Graaf, een ervaren muzikant uit Houten met 15 jaar bandervaring.

Alle aspecten van in een bandje spelen en optreden komen aan bod. Het is vooral geen muziekles, maar op een leuke manier muziek maken met elkaar, waarbij de deelnemers zelf het proces bepalen. Eind juni treed je met je band op in Enter! Daarna hoeft het niet op te houden; Je kunt natuurlijk met je band bij elkaar blijven en gratis repeteren in Enter. Bovendien worden veel bands die mee hebben gedaan aan ‘IWIEB’ regelmatig voor festivals en andere gelegenheden (o.a. de Cultuurnacht Houten) gevraagd, dus bij dit ene optreden in Enter blijft het zeker niet!
 
Ook enthousiast geworden om mee te gaan doen aan dit project? Schroom dan niet en schrijf je snel in voor de volgende editie in februari 2014! Doe dit in ieder geval vóór 12 februari! Ben je tussen 14 en 23 jaar, kom je uit de gemeente Houten en heb je minimaal 2 jaar ervaring in het bespelen van een instrument? Geef je dan nu op door een e-mail met je gegevens te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is nog volop plek voor alle muziekinstrumenten, echter qua zang zitten we bijna vol. De eigen bijdrage voor het gehele project is €10 plus de kosten voor de aanschaf van gehoorbescherming (als je deze nog niet hebt). Gehoorbeschermers heb je al vanaf 12 euro bij bijvoorbeeld Hi Gain in Houten. Gehoorbescherming is verplicht, omdat wij niet willen dat je een gehoorbeschadiging oploopt. En we gaan er vanuit dat je dit zelf, als muziekliefhebber, ook niet wilt.
 
Let op: Als je pas 13 jaar bent en graag mee wilt doen aan dit project, geef je dan gewoon op! Wij gaan dan kijken of er meer leeftijdsgenoten zijn die mee willen doen, zodat we één wat jongere band hebben.
 
Op vrijdag 14 februari 2014 zul de bandjes van de afgelopen editie optreden op het podium van jongerencentrum Enter. Iedereen is die avond welkom om het resultaat van dit te gekke muziekproject te komen bewonderen! Kom natuurlijk vooral even kijken, als je van plan bent om vanaf februari mee te doen! De deuren gaan deze avond om 20.00 uur open en de eerste band speelt om 20.30 uur. Er spelen vijf bandjes en het duurt tot ongeveer 0.00 uur. Entree is 2,50 euro.