vrijdag, 07 februari 2014 08:53

Vervangen verkeerslichten N409 Houten

Vanaf 10 februari tot en met 21 maart 2014 gaat de provincie Utrecht de verkeerslichten vervangen op het kruispunt van de Utrechtseweg (N409) en de Essenkade in Houten.

De vervanging is nodig omdat de techniek van deze verkeerslichten verouderd is. Tijdens de werkzaamheden aan de verkeerslichten blijven alle wegen bereikbaar. Het verkeer kan rondom het kruispunt wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

WerkzaamhedenNiet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een gemoderniseerde regeling met een nieuwe regelkast aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt tevens voor een veilige afwikkeling van het verkeer.De volgende werkzaamheden worden verricht:• Vervangen verkeersregelkast.• Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-lampen. Deze lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.• Aansluiten op de regionale verkeerscentrale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit worden de nieuwe verkeerslichten bediend.

De werkzaamheden bij de kruising Utrechtseweg (N409) en de Essenkade starten op maandag10 februari en worden uiterlijk op vrijdag 21 maart afgerond. Van maandag 17 maart t/m vrijdag 21 maart zullen de verkeerslichten opnieuw worden ingeregeld.

Gevolgen voor het verkeerHet verkeer kan de gehele periode gebruik blijven maken van de kruising maar kan wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden, die voornamelijk buiten de rijbaan plaatsvinden. Bij werkzaamheden op de rijbaan worden verkeersmaatregelen genomen en waar nodig zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer ter plaatse te begeleiden.

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=22761-172-0-voorpagina104