woensdag, 19 februari 2014 08:36

Wie helpt theatergroep Het Schellinkje aan opslagruimte?

Theatergroep Het Schellinkje raakt haar gratis opslagruimte voor kleding en decors in boerderij Nieuwoord kwijt. De gemeente Houten gaat het pand afstoten. Al voor de zomer moet de zolder leeg worden opgeleverd. Het Schellinkje zoekt daarom vervangende opslagruimte.
Wie helpt? Al 30 jaar theater Theatergroep Het Schellinkje maakt al 30 jaar theater in Houten. De groep speelt jaarlijks stukken voor kinderen en volwassenen. De kinderstukken van Het Schellinkje zijn al vele jaren een begrip. Daarnaast draagt Het Schellinkje haar steentje bij aan de Houtense samenleving.
Op 6 juli bijvoorbeeld doet zij mee aan Loeren bij de Boeren en op 12 april aan de open dag van 'Buitenwereld' (voorheen de Speelheuvel en de Kinderboerderij). Altijd maken de leden van de vereniging zelf hun decors en ook de kleding komt van eigen hand. 'Dit moeten we wel, want met 10 leden en zonder structurele subsidie is het geen vetpot.' aldus Ellen Mantel, penningmeester bij Het Schellinkje. Huur opslagruimte bedreigt voortbestaan Nu Het Schellinkje de gratis opslagruimte kwijtraakt, vreest zij voor het voortbestaan van de groep.
Ellen Mantel: 'Alleen als we opslagruimte kunnen krijgen die niets of heel weinig kost, kunnen we verder. Die ruimte hebben we nodig, omdat we het niet kunnen betalen om steeds nieuwe decors te maken. Deuren, kozijnen, kasten e.d. worden vaak hergebruikt. Deze voorzien we dan van een ander verfje of motiefje. Daarnaast bewaren we die kleding, waarvan we denken dat die nog eens van pas komt. Hiermee zijn we duurzaam bezig en sparen we veel geld uit.'
Bezuinigingen Per 1 januari 2014 is de structurele gemeentelijke subsidie komen te vervallen. Dit betekent voor Het Schellinkje een bezuiniging van zo'n 1.900 euro per jaar. 'We beperken de kosten al op allerlei manieren. Zo repeteren we dit jaar vooral bij de leden thuis en spelen we niet in theater Aan de Slinger. Ook zijn we hard op zoek naar extra inkomen en sponsors. Alle leden zetten zich enorm voor de vereniging in, maar het valt voor een kleine groep niet mee het hoofd boven water te houden.' aldus Ellen Mantel. Welke opslagruimte is geschikt? Het Schellinkje is op zoek...

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=22828-172-0-voorpagina104