maandag, 10 maart 2014 08:09

Officiële opening vernieuwd kerkplein Schalkwijk

Woensdag 12 maart wordt het nieuw ingerichte plein naast de R.K.kerk Heilige Michael, het Medisch Centrum Schalkwijk en het Lucashuis in Schalkwijk officieel in gebruik genomen.
De heer Herman Geerdes (voorzitter Enveloppecommissie Linieland), de heren van Arie van Rooijen en Co Baas (R.K.Parochie Heilige Michael) en mevrouw Arien Heering (Landschap Erfgoed Utrecht) gaan dan samen de speciale Waterliniebanken plaatsen op het plein.

Van parkeerplaats naar ontmoetingsplek

Het ontwerp van het nieuwe plein is samen met de R.K. parochie en het Medisch Centrum Schalkwijk gemaakt. Het plein transformeert van parkeerplaats naar een plek met een tafel en lange houten banken onder de monumentale plataan. Met deze nieuwe inrichting kunnen Schalkwijkers en recreanten elkaar ontmoeten, even uitrusten of genieten van de landelijke omgeving. Het plan voorziet ook in een doorgaand voetpad langs de Jonkheer Ramweg. Hiermee wordt de verkeersveiligheid voor bewoners en schoolgaande kinderen aanzienlijk verbeterd.

Meer recreatiemogelijkheden

Het initiatief en de financiering van de herinrichting van het plein komt voort uit het project om de Nieuwe Hollandse Waterlinie weer beleefbaar en toegankelijk te maken. Op het Eiland van Schalkwijk ligt een belangrijk deel van die Waterlinie. Zo wordt er nu gewerkt aan een kanoroute en een fiets-en wandelroute. Deze gaan in principe lopen vanaf Lunet aan de Snel aan het inundatiekanaal, naar de R.K. kerk Heilige Michael aan de Jonkheer Ramweg in Schalkwijk.

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=22921-172-0-voorpagina104