donderdag, 20 maart 2014 15:32

Jongerenawards 2014

Dit jaar reikt het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ jongerenawards uit. Hiermee willen we jongeren die iets speciaal hebben betekend voor de Houtense samenleving in het zonnetje zetten. We willen laten zien dat het cool is om vrijwillig iets voor een ander te doen. Hiermee hopen we meer jongeren te inspireren en aan te moedigen om ook wat te gaan betekenen voor ‘de medemens’.

Alle Houtenaren (jong én oud) kunnen via deze website een jongere nomineren, waarvan zij vinden dat hij/zij iets bijzonders heeft gedaan voor een ander of voor de samenleving.

Spelregels:

 • Jongeren die woonachtig zijn in de gemeente Houten en tussen de 10 en 23 jaar oud zijn, kunnen aangemeld worden voor de Jongerenawards 2014.
 • De jongere kan aangemeld worden wanneer hij of zij iets bijzonders heeft gedaan voor de medemens of voor de maatschappij. Dit kan van alles zijn, maar enkele voorbeelden zijn:
  • wekelijks boodschappen doen voor een familielid
  • zich inzetten als vrijwilliger bij een maatschappelijke organisatie
  • geld inzamelen voor een goed doel
  • een wandeling met oudere mensen maken
  • het organiseren van een evenement etc.
 • De jongere heeft zich vrijwillig ingezet en de dienst/verrichting loopt niet via een commercieel bedrijf
 • De dienst of verrichting is actueel. Dit betekent dat de jongere nog actief is, of de dienst/verrichting maximaal 1 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

De aanmeldingen worden doorgenomen door een jury, bestaande uit een beleidsmedewerker van de gemeente Houten, een jongerenwerker en een Houtense jongere. Op grond van een aantal criteria bepalen zij wie de jongerenaward krijgt. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

De aangemelde jongere maakt kans op gave prijzen zoals een mooi geldbedrag, een tablet en entreekaarten voor een pretpark naar keuze (prijzen onder voorbehoud).

Op vrijdagavond 6 juni is de uitreiking in jongerencentrum Enter, met na afloop een spectaculair feest voor de Houtense jeugd!

In mei 2014 hoor je of ‘jouw jongere’ is genomineerd.

Wacht niet met aanmelden en geef je vriend/vriendin, zoon/dochter, kleinkind of kennis op! Je komt bij het aanmeldingsformulier door de volgende link te kopiëren en te plakken in een nieuw venster: http://jonginhouten.nl/?page_id=4207

Let op: Je kunt jezelf niet nomineren, alleen een ander. Meerdere keren invullen van een formulier voor één en dezelfde persoon heeft geen zin.
Voor vragen over de participatieprijs kun je terecht bij het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 030-7001530. Uiterlijke aanmelddatum is 30 april 2014.