donderdag, 20 maart 2014 17:30

Beginners-Clinic Wielertoerclub Houten

Wil je kijken of het racefietsen iets voor je is? Heb jij pas een racefiets gekocht of ben je van plan er een te kopen? Wil je leren hoe je derailleur werkt, hoe hoog je zadel moet staan of hoe je in een groep door een bocht rijdt, dan is de Clinic iets voor jou. Deze Clinic op zondag 13 april van 10:00 tot 12:00 uur is helemaal gratis. We verzamelen in het Clubhuis van de Wielertoerclub op Sportpark de Kruisboog.

Je ontmoet na afloop de rijders van de andere groepen. We beginnen binnen met een heel korte presentatie, daarna gaan we naar buiten voor oefeningen. We checken je eigen fiets en controleren de bandenspanning. We oefenen rond het clubhuis slalom tussen pionnetjes, het rijden in een groepje en we doen “stoelendans” op de fiets. We sluiten de ochtend af op een parkeerterrein om het rijden van een lange bocht te leren.
De Clinic is bedoeld voor beginnende toerfietsers, vrouwenén mannen, ook voor WTC-leden die in 2013 lid zijn geworden. WTC-leden kunnen ook buren en bekenden informeren over de Clinic. Er is plaats voor 20 deelnemers.

Jíj meldt je uiterlijk 6 april aan via www.wtchouten.nl. Wíj zorgen deze dag voor een aanvullende verzekering via de NTFU. Heb je geen racefiets, dan kun je die voor dit evenement met korting huren (ca € 15) bij het Banierhuis. Dit geef je op bij aanmelding. De fiets haal je af bij het Banierhuis op zaterdag 12 april en breng je op maandag terug. Je ontvangt een week van tevoren een mail met alle details.

Met vragen mail je naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.