donderdag, 03 april 2014 08:59

Laat van je horen in het Zangcafe

Op vrijdag 18 april organiseren de zangdocenten Emily van Orsouw, Ri-Jean Mertens en Marjoke Kager weer een zangcafe voor alle zangliefhebbers uit Houten en omstreken.

Iedereen die houdt van zingen is welkom om te komen zingen of om te luisteren. Of om een drankje te drinken en een praatje te maken. Het woord zegt het al: zangcafe! Het hoeft dus niet muisstil te zijn. Alle stijlen kunnen aan bod komen: pop, jazz, rock, latin, musical of klassiek etc. Het Open Podium is echt voor iedereen: zowel voor beginners en als voor gevorderden.

De avond begint om 20.00 uur met een optreden van het singer-songwritersduo Toadstool. Het Open Podium begint rond 20.30 uur. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de begeleiding van je zang: Je kunt je laten begeleiden op de piano door Ri-Jean of Emily. Je kunt zelf hiervoor bladmuziek meenemen of je neemt de melodie met akkoordenschema mee in jouw toonsoort. Er is ook een zangmap aanwezig waaruit je nummers kunt kiezen. Uiteraard kun je ook jezelf begeleiden op piano of gitaar. Of je neemt je eigen begeleider mee! Je kunt ook zingen met een karaokeband. Talloze nummers zijn hierbij beschikbaar. Wanneer je wilt zingen, kun je je ter plekke inschrijven.

Voorafgaand aan Open Podium treedt als opwarmer het duo Toadstool op, bestaande uit Margreet de Jonge en Emily van Orsouw: Muziek met invloeden uit de pop en rock, maar ook uit de folk, new wave en metal. De beide stemmen kronkelen als slangen om elkaar heen en verdoven de oren van de luisteraar met hun sprankelende melodieen. Op subtiele wijze begeleid door gitaar en af en toe piano. De singer / moodswinger muziek wordt door het publiek vaak vergeleken met Alanis Morissette, Anouk, Sinead O Connor, Tori Amos, Sarah McLaughlan en the Indigo Girls.

Dus zangliefhebbers van Houten en omgeving: kom vrijdag 18 april voor een heerlijke ontspannen avond vol zangplezier. Behalve lekker zingen en luisteren is het een verrassende en unieke avond vanwege de diversiteit in muziekstijlen die voorbij komen.

Datum: 18 april Aanvang: 20:00 uur Entree: 4 euro vanaf 17 jaar, 2 euro t/m 16 jaar.
Locatie: Foyer Theater Aan de Slinger, De Slinger 40, Houten

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=23098-172-0-voorpagina104