zondag, 13 april 2014 17:52

Stardance schuift vooroordelen aan de kant

Stardance schuift vooroordelen aan de kant Margot Scheerder

In april stond de voorstelling ‘Night at the Library’ maar liefst 6 keer op de planken van Theater De Kom. Leerlingen van deze Houtense dansschool lieten zich van hun beste kant zien in dans, zang, acteren en musical.

De toeschouwer wordt na het openen van het doek verpletterd door het bijzondere decor, geen twijfel mogelijk je bevindt je in een bibliotheek. Een bibliotheek waar vier personages worden opgesloten, elkaar beter leren kennen en die uiteindelijk meer met elkaar gemeen blijken te hebben dan dat ze in eerste instantie dachten. 

De show start onmiddellijk en neemt je mee door de boeken die zich zoal in de bieb bevinden. We zien wetenschap, cultuur, sprookjes, geschiedenis en bestsellers allemaal voorbijkomen in dans en zang. De acts variëren van klassiek en modern tot de hedendaagse stijlen in dans. De accenten worden gezet door de zang en het acteerwerk. Het publiek wordt als het ware opgezogen in het verhaal.

Uiteindelijk komt de ondertitel ‘don’t judge a book by its cover’ aan bod: de opgesloten personages leren elkaar waarderen en besluiten dat ze te snel geoordeeld hebben over de ander. Kortom, Stardance weet een actueel thema op een positieve manier aan de kaak te stellen.

De show ‘Night at the Library’ is een meer dan geslaagde prestatie van Stardance te noemen en laat zien dat je ook na 15 jaar nog kunt verrassen.