zaterdag, 26 april 2014 09:02

Buurtbemiddelaars van start

Op donderdag 24 april zijn zes nieuwe bemiddelaars van het ‘Project Buurtbemiddeling’ van 'van Houten&co' officieel gecertificeerd door wethouder Kees van Dalen. Het team bestaat nu uit 15 vrijwilligers, die bemiddelen in conflicten tussen buren. Coördinator in dit project is Frieda Boekel, die de bemiddelaars een intensieve training heeft gegeven. Ook zijn ze inmiddels allemaal al een keer op pad geweest.

Iedereen is razend enthousiast over het effect van buurtbemiddeling. Afgelopen maanden is het project in Houten geïntroduceerd en werd de samenwerkingsovereenkomst getekend door de Gemeente Houten, Viveste, Politie en 'van Houten&co'. Samen gaan ze voor een goed leef- en woonklimaat in Houten. Frieda Boekel schetste nog eens de achtergrond en de bedoeling van het project Buurtbemiddeling. Het gaat er om dat buren die onenigheid hebben over bepaalde zaken geholpen worden deze problemen onderling op te lossen. Als dat tijdig gebeurt, voorkomt dat een heleboel stress en ellende. Vaak is er sprake van een verstoorde communicatie, die met hulp van de bemiddelaars weer op gang gebracht wordt. Zodra er weer gepraat wordt, kunnen er oplossingen worden bedacht.
Vanaf januari zijn er 17 meldingen binnen gekomen, waarvan er inmiddels 8 naar tevredenheid van beide buren zijn opgelost. Andere zaken lopen nog of zijn doorverwezen. Wethouder Van Dalen was onder de indruk van de motivatie, de deskundigheid en de inzet van de bemiddelaars. Hij benadrukte dat hij blij is dat bewoners nu bij buurtbemiddeling terecht kunnen. Voor vragen of hulp kunt u contact opnemen met 'van Houten&co', coördinator Buurtbemiddeling Frieda Boekel, tel. 030-7001575 op dinsdag en donderdag. U kunt ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.