donderdag, 22 mei 2014 21:19

Streektransferium Linielanding geopend

Streektransferium Linielanding geopend Foto's Hans Geerlings

Houten - 22 mei 2014. Vanmiddag is het Streektransferium Linielanding langs de A27 nabij de afslag Nieuwegein officieel geopend. Dit nieuwe innovatieve concept heeft een restaurant en een winkel waar men terecht kan voor streekproducten uit deze omgeving.

Ook kunnen recreanten hier hun auto parkeren en vervolgens het gebied van Het Eiland van Schalkwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie verder te voet, per kano of per fiets gaan verkennen. De Linielanding kwam tot stand dankzij een bijzondere samenwerking en (financiële) bijdrage van Hajé, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de gemeenten Houten en Nieuwegein, Innovatienetwerk en het Rijksprogramma Mooi Nederland, en is letterlijk en figuurlijk verbonden met het aangrenzend landelijk gebied.

Zo krijgen de lokale agrariërs met dit streektransferium er een afzetkanaal bij. Hun producten worden gebruikt en verkocht in het restaurant en de winkel van Hajé, de exploitant. Op deze manier levert de Linelanding een belangrijke impuls aan duurzaamheid en de versterking van de lokale en regionale economie. Haje de Jager, directeur Hajé, deed het openingswoord en de opening werd verricht door een trekker, die met notabelen op enkele opleggers, het lint stuk reed.

 

© Hans Geerlings_Streektransferium01.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium02.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium03.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium04.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium05.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium06.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium07.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium08.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium09.jpg© Hans Geerlings_Streektransferium10.jpg