maandag, 02 juni 2014 09:09

Fietsexcursie over grassen met cursusavond

Op 15 juni organiseert de Milieu Werkgroep Houten haar maandelijkse excursie per fiets. Dit keer gaan we in op de verschillende soorten gras die in onze omgeving zijn te vinden.
Voor liefhebbers is er op 10 juni een verdiepingsavond over gras.
15 juni: fietsexcursie
De excursie speelt zich af in het bos Nieuw Wulven. De start van de excursie is om 10.00 uur vanaf het gemeentehuis in Houten (onder de toren). De deelname is gratis. Bij de keuze van uw schoeisel en kleding moet u er rekening mee houden dat we de fietsen achterlaten en over paden wandelen. Controleer na wandelingen door de natuur altijd op teken.
10 juni: grassencursus
Vooraf aan de fietsexcursie is er een verdiepingscursus over gras. Twee gidsen van Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) geven deze avond uitleg over wat gras precies is en welke veel voorkomende grassen er zijn. Deelnemers wordt gevraagd een loep mee te nemen en eventueel literatuur over gras.
Locatie: NME-gebouw Keercamp 13
Aanvang 20.00 uur, inloop 19.45 uur
Kosten 2,50
Vooraf aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (030) 636 03 53 U kunt beide data afzonderlijk bezoeken. Bij voldoende deelnemers wordt de fietsexcursie van de 15e gesplitst in een groep die heeft deelgenomen aan de grascursus en een groep die niet heeft deelgenomen.