maandag, 07 juli 2014 08:13

Leerlingen muziekschool maken indruk met 'Getikt'

Zondag 6 juli speelden jongeren van het HMC hun eigen voorstelling ‘Getikt’. De middag trok een flink aantal bezoekers die direct bij binnenkomst in De Grote Geer getrakteerd werden op lekkernijen die verband hielden met het onderwerp van de show.

De productie is geheel bedacht en geregisseerd door de leerlingen van het MusicalAtelier. Zij gingen in op gewetensvragen waar ieder van ons tegen aanloopt. Centraal stond de hamvraag in hoeverre de mens gevoelig is voor externe omstandigheden en sociale processen. 

De uitvoering werd gelardeerd met komische en spitsvondige details, zoals een verrassende live uitvoering van het dansnummer “Diamonds are a girl’s best friend” door Vera Loef, en een muzikale stage-fighting tussen Wytze den Toom en Louk Verhofstadt. 

Een chocolade-etende Joke Vringer zette een hedendaags thema als eetverslaving lichtvoetig maar treffend neer. Susan van den Berg verbeeldde op een geloofwaardige manier hoe groepsdruk kan leiden tot extreme daden. In de slotscène confronteerden de acteurs bij monde van Marieke Vringer de toeschouwers met de vraag “Wat zou u doen in deze situatie?” 

De productie is tot stand gekomen in de cursus MusicalAtelier voor jongeren. Onder begeleiding van de rapper Petion Cleton en muziekdocent Astrid Bleys krijgen zij de vrije hand om een eigen productie te maken. De cursus staat het komend seizoen weer open voor nieuwe deelnemers. Voor informatie: www.arion-muziek.nl