maandag, 07 juli 2014 18:52

Jonge mantelzorgers er even tussen uit

Afgelopen zaterdag 5 juli werden achtjongeren met een ziek familielid (ook wel ‘jonge mantelzorgers’ genoemd) in het zonnetje gezet door ‘van Houten&co’ in samenwerking met de Rabobank Kromme Rijnstreek.

Zij maakten, samen met twee jongerenwerkers, een boottocht over de Kromme Rijn op een originele trekschuit, de ‘Krommerijnder’. Tijdens deze tocht was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, met elkaar te kletsen en even een middagje helemaal te ontspannen. De Rabobank regelde er zelfs een lekkere picknick bij. De boot vaarde onder leiding van twee enthousiaste schippers en onderweg werd er gestopt bij een kersenboer in Langbroek, waar de jongeren heerlijke kersen mochten proeven en er zelfs een ritje op een kameel gemaakt kon worden. Al met al weer een zeer geslaagde activiteit.

Ongeveer 10 procent van de jongeren in Nederland groeit op met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft.

Hierdoor moeten zij meer in huis doen dan hun leeftijdsgenoten, maken ze zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere en komen ze soms niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen.

Bij dit ene uitstapje blijft het niet. Jongeren tussen 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten, die ook een ouder, broer of zus hebben die (psychisch) ziek of gehandicapt is, kunnen zich dan ook inschrijven voor deze groep. Zij worden dan bij iedere geplande activiteit automatisch uitgenodigd om mee te doen. Inschrijven kan door een mail te sturen naar het jongerenwerk op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kan er gebeld worden naar het jongerenwerk op 030-7001530. De website van het jongerenwerk is www.jonginhouten.nl.