zondag, 28 september 2014 00:00

Appelplukdag

Appelplukdag Foto: Hans Geerlings

Houten - 27 september 2014. De appels in en rondom Houten zijn rijp en worden volop geplukt. Omdat de gemeente Houten ervoor gezorgd heeft dat op diverse plekken fruitbomen staan waar iedereen van kan genieten, kon men bij de Klaverhof in 't Oude Dorp gratis appels plukken.

Op de  uitnodiging van Eetbaar Houten waren tientallen buurtbewoners op afgekomen. Met de meegebrachte appelvangers en ladders ging men aan de slag. Uiteraard waren er ook veel kinderen van de partij. Die konden naar hartelust appels plukken en de afgeschudde appels oprapen.

De gave exemplaren werden apart gelegd, en de appels die een plekje hadden werden ter plekke geschild, om er vervolgens appeltaarten van te bakken of appelmoes van te maken.

Na de vermoeiende klus van het plukken en rapen, kregen de kinderen natuurlijk een bekertje appelsap en een stukje appeltaart om van te genieten. Voor de volwassenen was er natuurlijk ook thee en koffie aanwezig. De overige appels kon iedereen mee naar huis nemen om ook thuis aan het bakken te gaan.
Foto's: Hans Geerlings

 

© Hans Geerlings_Appelplukdag01.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag02.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag04.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag05.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag06.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag07.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag08.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag09.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag11.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag12.jpg© Hans Geerlings_Appelplukdag14.jpg