vrijdag, 03 oktober 2014 00:00

Gratis bowlen en mindfulness voor 'jonge mantelzorgers'

Ongeveer 10 procent van de jongeren in Nederland groeit op met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Deze jongeren worden ook wel ‘jonge mantelzorgers’ genoemd.

Als jonge mantelzorger maak je je meer zorgen dan de meeste van je leeftijdsgenoten. Ook kom je soms niet toe aan de leuke dingen die bij je leeftijd horen, doordat je wat meer in huis mee moet helpen dan de meesten.

Wij denken aan jou en vinden dat jij het verdient om er even een dagje lekker tussenuit te gaan! Ongeveer 1 keer in de 2 maanden organiseren wij een leuke activiteit, speciaal voor jongeren die te maken hebben met een zieke ouder, broer(tje) of zus(je). Het gaat altijd om een leuke, ontspannende activiteit, waarbij er volop ruimte is om elkaar te ontmoeten en heel veel te kletsen. Er hoeft helemaal niet persee over je thuissituatie gepraat te worden, maar het mag natuurlijk wel, want de jongeren die meegaan hebben allemaal ongeveer met hetzelfde te maken. Je snapt elkaar vaak net even wat beter dan iemand die geen zieke ouder, broer of zus heeft.
De Rabobank Kromme Rijnstreek helpt ons de komende tijd en regelt een aantal leuke activiteiten!

De eerstvolgende activiteit is op zaterdag 8 november.
Wat gaan we doen?
15.30 uur Verzamelen bij jongerencentrum Enter
16.00-17.30 uur Training mindfulness in jongerencentrum Enter
17.30-19.00 uur Chillen en frietjes eten in Enter
19.00-uiterlijk 22.00 uur Bowlen bij Pooltime in Houten

Wat is mindfulness?!

Als jonge mantelzorger krijg je elke dag best veel prikkels te verwerken. Dit kan zorgen voor onrust en spanning. Het is belangrijk om je daarnaast ook te ontspannen. Wanneer je weet hoe je je hoofd vol gedachten tot rust kan laten komen, kun je je ook gemakkelijker ontspannen en beter concentreren op school of werk. Ook kan het prettig zijn als je weet hoe je kunt omgaan met fijne en lastige emoties, zonder die emoties te negeren of je erdoor te laten meeslepen. Zo kun je, door Mindfulness, leren minder last te hebben van stress. In deze training maak je kennis met Mindfulness. Mindfulness is niets anders dan leren aandacht te hebben voor alles wat er nu is. En dat kun je leren door te trainen. Er wordt wat verteld over Mindfulness en daarna wordt er vooral veel geoefend in hoe je met aandacht ergens bij kunt zijn. Mindulness is interessant voor iedereen en is dus zeker niet alleen bedoeld voor mensen die problemen hebben!

Jongeren tussen 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten die te maken hebben met een zieke ouder, broer of zus, kunnen zich aanmelden voor deze activiteit. Aanmelding kan tot uiterlijk 28 oktober 2014, door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is helemaal gratis.

Voor meer informatie kan er gebeld worden naar het jongerenwerk op 030-7001530.