woensdag, 08 oktober 2014 00:00

De eetbare fietsroute

Eetbaar Houten organiseert weer een TTheecafé in het Eetatelier aan het Rond 86.
Op 11 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur kan je daar aanschuiven om meer te weten te komen over plekken met eetbare vruchten en noten in de openbare ruimte van Houten.

We laten de laatste ontwikkelingen zien in een demonstratie van Pluk de Stad. Volgend jaar kan je daarmee je eigen eetbare fietsroute uitstippelen.

Eetbaar Houten

De werkgroep “Eetbaar Houten” wil bereiken dat er meer eetbare gewassen, struiken en bomen in Houten worden geplant en geoogst! Dat kan door in onze eigen tuin aan de slag te gaan maar ook door als buurtbewoners stukjes plantsoen/weiland/bos e.d. te adopteren, zodat er meer eetbare tuintjes komen in Houten.

Daarnaast willen we de gemeente stimuleren om meer eetbare struiken en bomen in de wijk te planten en willen we graag samenwerken met bestaande groepen in Houten die zich al (veel) langer bezig houden met het zelf verbouwen van voedsel. We willen ons ook laten inspireren door allerlei nieuwe initiatieven zoals de makkelijke moestuin, tuinieren op basis van permacultuur, tuinieren in het bos (de onderhoudsvrije tuin van de toekomst ) en gevel- of venstertuinen.

Kom als je meer wilt weten over duurzaamheid in Houten en het leuk vindt om anderen daarover te ontmoeten.

Meer info: http://tthouten.wordpress.com