dinsdag, 28 oktober 2014 00:00

Glaskunst en Schilderijen in Markant

Het echtpaar Jo en Paul Blokdijk, beiden 77 jaar jong,  is gevraagd om in Markant de resultaten te laten zien van hun hobby’s en dat vinden ze best leuk. Jo maakt sieraden, schotels, schalen, onderzetters en vrije voorwerpen van glas. Er is veel met kleuren en vormen geëxperimenteerd en elk voorwerp is uniek.
Paul tekent met de pen, schildert met aquarelverf of gebruikt beide technieken in een schilderij. Hij maakt alleen tekeningen en schilderijen van eigen foto’s, die worden gemaakt in de buurt van Houten of op reizen in Nederland, Duitsland en naar Zweden, Noorwegen en Bonaire.
Hij werkt meestal op formaat 24 x 30 cm, omdat het handig is om mee te nemen, maar soms ook wat groter: 32 x 40 cm. Hij wordt wel eens een priegelaar genoemd, omdat hij redelijk exact werkt, maar hij gebruikt wel steeds meer stevige kleuren, en schildert niet van die vage, weglopende kleurbeelden, hoewel hij die wel kan bewonderen.
Op 30 oktober 2014 is de tentoonstelling ingericht en hij blijft tot eind januari 2015 te bezichtigen bij 'van Houten&co' in Centrum Markant, Het Kant 199, Houten