vrijdag, 31 oktober 2014 00:00

Sportfonds Houten open voor nieuwe aanvragen

Sportverenigingen die een creatief idee hebben, kunnen vanaf 1 november 2014 subsidie aanvragen bij Sportfonds Houten. Sportfonds Houten is een nieuw fonds dat op 21 oktober 2014 is opgericht. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet het creatieve initiatief een actieve en gezonde leefstijl bevorderen.

De gemeente Houten gaat de subsidie aan de in individuele sportverenigingen afbouwen en brengt een deel daarvan onder in een fonds dat door de sport zelf beheerd gaat worden.

Ook particulieren en bedrijven kunnen met bijdragen aan het fonds de sport in Houten ondersteunen. Het is de bedoeling dat dit fonds elk jaar twee keer wordt opengesteld om aanvragen in te dienen. In 2014 is er een eenmalige openstelling. Deze loopt van 1 november 2014 tot 1 december 2014.

Voor een bijdrage van Sportfonds Houten geldt een aantal criteria. Deze sluiten aan bij het gemeentelijk sportbeleid en zijn vastgesteld in overleg met een werkgroep van vertegenwoordigers uit de sportverenigingen. Een toekenningscommissie van personen uit de sport gaat de aanvragen beoordelen. Het belangrijkste is, dat een activiteit bijdraagt aan een gezonde en actieve leefstijl van de deelnemers. Je kan daarbij denken aan een nieuwe activiteit voor een speciale doelgroep, zoals voor 55-plussers of voor mensen met een beperking. Daarnaast kan een activiteit ook gericht zijn op het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak daarbij.

Sportfonds Houten ontwikkelt nog een eigen site en mailadressen. Voor deze ronde kunnen aanvraagformulieren worden aangevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.