woensdag, 05 november 2014 00:00

singer-songwriter avond

In Podium Café De Bak, in het voormalige politiebureau aan de Slinger 2 in Houten is op vrijdag 7 november de kick off van de 1e singer-songwriter avond, die voortaan elke 1e vrijdagavond van de maand georganiseerd zal worden. De toegang is gratis.

Er staan 3 artiesten op het podium van De Bak: Anthony Burford, een Engelse artiest, die momenteel in Nederland woont. Hij heeft een frisse soulvolle sound, waarmee hij zich al aardig in de kijker heeft gespeeld. Zo was hij "act van de maand bij VPRO's '3voor12' en heeft hij meegedaan aan 'De grote prijs van Nederland'. 
Tweede artiest van de avond is Ged Fx, een pop/rock singer-songwriter met Filipijnse roots uit Utrecht. Met een muzikale achtergrond in klassiek piano en een eigen pop/rock band voorheen, treedt hij nu solo op als singer-songwriter.
En als afsluiter treedt op Judy Benschop, die authentieke en gevoelige folksongs schrijft die intuïtief zijn ontstaan; verstilde fragmenten uit een bewogen leven. Zij heeft een lichte, heldere stem waarmee ze zowel lieflijk als kwetsbaar klinkt. De songs zijn veelal melancholisch, maar op een prettige, troostrijke manier. De avond start om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. De toegang is gratis.