zondag, 25 januari 2015 11:52

Weidevogels zoeken hulp

De weidevogels in Houten en Schalkwijk hebben het moeilijk. Door de huidige intensieve landbouw worden nesten vaak verstoord en is er minder voedsel. Bescherming is hard nodig om meer jongen groot te laten worden.

Het gaat om vogels als de Kievit, Grutto, Tureluur en Scholekster. Vogels die bij het landschap van Houten horen. Vrijwilligers van de weidevogelbescherming van de Milieu Werkgroep Houten proberen het verstoren van het nest te voorkomen. Elk voorjaar trekken ze erop uit om samen met de boeren de nesten op te sporen en te markeren. Hierdoor weet de boer waar hij met zijn machines omheen moet rijden.

Om dit werk vol te houden is er aanwas van nieuwe weidevogelvrijwilligers nodig. Enthousiaste mensen die één dagdeel per week, van half maart tot half juni mee willen helpen met de bescherming van weidevogels.

Je zoekt samen met anderen een akker af en markeert in een groep de vogelnesten. Daarnaast houdt je een telling bij. Verder geniet je van het buiten zijn en kom je op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen.

Ervaring is niet vereist; nieuwe vrijwilligers krijgen (desgewenst) een cursus van twee avonden, waarin je veel leert over weidevogels en de bescherming ervan.
Op 18 februari 2015 organiseert de werkgroep weidevogelbescherming een beginnersavond. Wanneer je interesse hebt, ben je van harte welkom.

Geef je dan voor nadere informatie op bij Richard Zwartenkot via telefoon (030) 677 48 53 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.milieuwerkgroephouten.nl