vrijdag, 06 februari 2015 09:39

Nieuwe Cultuurhistorische Atlas Utrecht

Op 5 februari verscheen de nieuwe cultuurhistorische atlas van de provincie Utrecht: Tastbare Tijd 2.0. Tien jaar na de eerste editie en na drie herdrukken was het boek uitverkocht. Toch bleef de vraag onverminderd groot.

Hoogste tijd dus voor een vernieuwde en uitgebreide editie met extra onderwerpen en veel meer kaarten. Het boek beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van de provincie Utrecht in bestuurlijke en ruimtelijke zin, het ontstaan van steden en dorpen, de ontwikkeling van de infrastructuur, het militaire erfgoed met onder andere overblijfselen uit het Romeinse Rijk, kastelen en buitenplaatsen en agrarisch erfgoed. Veel fraaie oude en nieuwe kaarten en spectaculaire luchtfoto's verbeelden en verklaren de ontwikkeling van de provincie. Auteur Roland Blijdenstijn, werkzaam bij de provincie Utrecht, zet het ‘historisch hart’ van ons land letterlijk en figuurlijk op de kaart. Het resultaat is een boek dat bewoners en bezoekers van de provincie Utrecht buitengewoon zal boeien en doen beseffen hoe rijk aan erfgoed onze leefomgeving is.
Alle informatie in het boek is ook digitaal te raadplegen: www.provincie-utrecht.nl/chat. Tastbare Tijd 2.0 is vanaf 5 februari te verkrijgen bij de boekhandel en VVV. Uitgeverij Stokerkade, ISBN9789079156269, €29,50.