vrijdag, 06 februari 2015 14:46

De bibliotheek van de toekomst

De samenleving verandert en dat heeft ook gevolgen voor de functie van een bibliotheek. De gemeente is samen met partners bezig een nieuw concept te ontwikkelen dat aansluit bij wat inwoners willen. Daarom wil de gemeente graag op donderdag 19 februari met inwoners in gesprek over de Bibliotheek van de Toekomst.

Waarom nu?

De opkomst van digitale media en internet, de terugtredende overheid en de nieuwe bibliotheekwet per 1 januari 2015. Dit zijn enkele trends die ons vragen om opnieuw na te denken over de functie van een bibliotheek. Dat past ook in het toekomst-denken van de gemeente zoals dat samen met inwoners is gedaan op de Dag van de Toekomst (Houten 2025). Wat vindt u belangrijk in de Bibliotheek van de Toekomst? Is dat ontmoeten, leren of kennismaken met cultuur? Welke kansen en mogelijkheden ziet u?

Wat staat vast?

Lezen, leren en toegang tot informatie en cultuur staan centraal in de nieuwe bibliotheekwet. Wat in ieder geval blijft is een uitleenfunctie. En jeugd tot 12 jaar blijft een belangrijke doelgroep.

Bijeenkomst

U bent van harte welkom op donderdag 19 februari in het gemeentehuis. Vanaf 19.30 uur is de inloop waarbij uw creativiteit alvast wordt geprikkeld. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Wilt u meepraten? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..