zaterdag, 14 februari 2015 18:13

SHINE Makersdag 2.0

SHINE Makersdag 2.0 Foto: Hans Geerlings

Houten - 14 februari 2015. Op de Shine Makersdag 2.0 zijn de SHINERS samen met jongeren uit Houten bij elkaar gekomen voor een dag vol met workshops, gezelligheid, voorlichting dans en theater in het oude Politieburo. 

Dit evenement dat in het teken stond van alcoholgebruik werd geopend met een warming-up vol met beweging en theatrale uitingen door de aanwezigen. Daarna gaf een voormalig alcoholverslaafde een indrukwekkende lezing over het gebruik van alcohol, en wat de gevolgen zijn voor de gebruiker en zijn en/of haar omgeving.

De aanwezigen waren zichtbaar onder de indruk van zijn ervaringen, en konden daar ook vragen over stellen. Zijn antwoorden waren voor velen verhelderend. Daarna was het woord aan een deskundige van VICTAS, het voormaling Centrum Maliebaan voor de verslavingszorg. Door middel van een lezing en een quiz werd er veel kennis overgedragen aan de jongeren. Alles over het gebruik van alcohol kwam aan bod, en ook de wetgeving daarbij werd toegelicht.
Maar ook de medische achtergrond van het gebruik kreeg de nodige aandacht, en de effecten op de groei van de hersenen maakte veel duidelijk. Daarna konden de jongeren ervaren wat alcohol met je doet, door met een speciale bril op een parcours met obstakels te lopen. Deze speciaal geprepareerde bril geeft het gevoel alsof je een flinke slok op hebt. Samen met een begeleider liepen zij het parcours, hetgeen niet altijd vlekkeloos verliep, maar daardoor konden zij dus wel ervaren wat alcohol met je kan doen.

Foto's: Hans Geerlings

(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag01.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag02.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag03.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag04.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag05.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag06.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag07.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag08.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag09.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag10.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag11.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag12.jpg(c) Hans Geerlings_SHINE Makersdag13.jpg