zondag, 29 maart 2015 14:53

Wijkmusical SHINE: Buurvrouw, even bakkie doen ?

Wijkmusical SHINE: Buurvrouw, even bakkie doen ? Hans Geerlings

Houten - 28 maart 2015. In een overvolle en uitverkochte zaal hebben 11 bewoners van Woonstede met een leeftijd tussen de 66 en 90 jaar oud in De Grund de wijkmusical uitgevoerd. Elk jaar maakt SHINE een wijkmusical in een bepaalde wijk in Houten. Het project is erop gericht om elkaar te ontmoeten waarbij vanuit persoonlijke voorkeur en talent de bewoners een bijdrage leveren aan de voorstelling. Ongeacht leeftijd, zo blijkt.

Dit jaar waren de bewoners van Woonstede (Linzenoord en Gierstoord) aan de beurt. De jongste deelnemer is 66, de oudste heeft de respectabele leeftijd van 90 jaar. In de musical kwamen allerlei onderwerpen aan bod, die de bewoners in het dagelijks leven ook met elkaar bespreken. Uiteraard zorgde dat op vele momenten voor hilariteit, en vooral het publiek kon daar ook hartelijk om lachen. Er werd natuurlijk ook een bakkie koffie gedronken tijdens de gesprekken die de dames met elkaar hadden en er werd natuurlijk ook veelvuldig gezongen. Maar daar bleef het niet bij !

De gesprekken namen regelmatig ook een pikanter karakter, hetgeen tot verbeelding sprak en de dames gingen dan ook al snel over op een borreltje. Het publiek kon ook daar weer hartelijk om lachen. Na de voorstelling werden de bloemen overhandigd en kon men nog eerst napraten met elkaar en natuurlijk ook met de acteurs, en daarna barste de Bingo los.

 

Wijkmusical01b.jpgWijkmusical02b.jpgWijkmusical03b.jpgWijkmusical04b.jpgWijkmusical05b.jpgWijkmusical06b.jpg