woensdag, 10 juni 2015 07:17

Zomerconcert kasteeltuin Schonauwen

Op zondagmiddag 28 juni 2015, 14.30 uur geeft Houtens Kamerkoor Rondo een zomers concert in de tuin van Kasteel Schonauwen in Houten. Tjielp! heet het concert, een verwijzing naar drie elementen: zang, de idyllische plek en de tekst van een van de gedichten die voorgedragen worden.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans de Munnik. Tjielp! is een combinatie van vocale en instrumentale muziek en poëzie. Rondo zingt zomerse en luchtige liederen van o.a. George Gershwin (Summertime), Edward Elgar (How calmly the evening) en Bløf (Dansen aan zee). Ter illustratie van deze liederen zullen er gedichten te horen zijn van Judith Herzberg, Jan Hanlo, Marten Toonder en anderen.
Jan Ad Adolfsen vertolkt deze poëzie. Tjielp! is ook een actief geheel, want het publiek verplaatst zich enkele malen over het terrein, evenals de musici en het koor. Korte instrumentale intermezzo's van dwarsfluit, trekharmonica en viool zorgen voor nog meer afwisseling tijdens dit vrolijke zomerconcert.
Het geheel wordt afgesloten met een feestelijke High Tea. De Houtense Kunstfietsdagen (Kunst om de Hoek) vinden ook plaats in het weekend van 27 en 28 juni.
U kunt er een echt cultureel dagje uit van maken. Eerst genieten van mooie kunst, daarna een zomers concert bijwonen en afsluiten met een gezellige High Tea.

Het concert vindt plaats op zondag 28 juni 2015, 14.30 uur, in Kasteel Schonauwen, Granietsteen 50, Houten.
Kaarten zijn inclusief High Tea € 10,-.
Meer info en bestellen van kaarten: www.kamerkoorrondo.nl.