zondag, 20 maart 2016 14:35

Jij gaat studeren, maar wat? Natuur & Techniek

Studiekeuzeprofiel Natuur & Techniek Studiekeuzeprofiel Natuur & Techniek

Om jongeren te helpen bij hun studiekeuze organiseren de decanen van College de Heemlanden en de Bibliotheek Lek & IJssel vier avonden, elk gekoppeld aan een profiel. Ook ouders en andere geïnteresseerden kunnen deze avonden bijwonen.

In korte presentaties vertellen jonge mensen over hun studiekeuze, de weg naar werk en over nieuwe inzichten uit hun studie of beroep. De laatste avond, die aansluit bij het profiel Natuur & Techniek, is op donderdag 31 maart van 19.30 - 21.15 uur in de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158.

Ervaringsdeskundigen

Als eerste komt Remco Krijthe aan het woord. Hij studeerde Natuur- en Sterrenkunde en volgde de master Biomedische Beeldwetenschappen. Tijdens zijn studie gaf hij bijles en zo is hij enthousiast geraakt voor educatie. Hij zocht een beroep in die richting, waarbij ook de wetenschap in beeld bleef, en kwam terecht bij een projectbureau voor onderwijs en wetenschapscommunicatie. Daar organiseert hij wetenschapsevenementen en maakt en test lesmateriaal voor allerlei vormen van onderwijs. Remco: “Ik geloof dat als je kiest voor wat je leuk vindt, je uiteindelijk eindigt op de juiste plek".

De tweede spreker is Jelle Wout, tweedejaars Mechatronica-student aan de Fontys Hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Hij leert robots en automatische systemen ontwerpen, ontwikkelen en programmeren. Deze maand doet hij met het roboticateam van de opleiding mee aan een internationale robotwedstrijd in Amerika. Jelle: ”De sleutel tot succes is samenwerking. Niet alleen word je opgeleid tot robotbouwer maar ook tot teamspeler”.

Voor meer informatie en aanmelden www.bibliotheeklekijssel.nl/houten .