donderdag, 24 maart 2016 08:43

Kookworkshop wijkcentrum Schoneveld

Kookworkshop wijkcentrum Schoneveld Foto: Hans Geerlings

Kookworkshop De Surinaamse Keuken
Houten - 23 maart 2016. Om kennis te maken met de Surinaamse keuken kon men in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld onder leiding van Marjan Tuls meedoen aan een Workshop. De Surinaamse gerechten zijn heel divers door de verschillende invloeden van een multiculturele samenleving. Puurheid staat centraal. 

Samen met de workshopleidster maakten men de lekkerste Surinaamse gerechten met verse ingrediënten. Met zo’n 10 kookliefhebbers ging Marjan aan de slag om in de keuken van het wijkcentrum 7 verschillende gerechten te maken, waarbij je moet denken aan de Surinaamse Pindasoep, Pom - een ovenschotel van geraspte Tayerwortel en kip, Tjauw Min - de surinaams/chinese bamie, Bakkeljauw en nog verschillende bij- en nagerechten. Marjan doet dit al zeker 3 jaar met veel plezier, en dat komt door haar liefde voor het koken. 

 Samen met 2 andere vrijwilligers van Cursus&Co zorgt zij ervoor dat zo’n avond op rolletjes loopt. Er wordt uitleg gegeven over de recepten die men gaat bereiden, en waar er eventueel hulp nodig is springt zij bij. De vrijwilligers zorgen er ook voor dat de tafels keurig gedekt zijn, want alle gerechten die door de cursisten bereid zijn worden aan het eind van de avond ook gezamenlijk verorberd.
 Elke maand is er wel zo’n kookworkshop in het wijkcentrum, waarbij er om toerbeurt door steeds wisselende koks instructie gegeven wordt. Op deze wijze komen ook verschillende keukens aan bod zoals b.v. de Franse keuken en de Indische keuken, maar ook seizoensgebonden gerechten komen aan bod zoals specifieke asperge bereidingen.

Foto’s: Hans Geerlings

Marjan_Tuls_b.jpgSurinaamskoken01_b.jpgSurinaamskoken02_b.jpgSurinaamskoken03_b.jpgSurinaamskoken04_.jpgSurinaamskoken05_b.jpgSurinaamskoken06_b.jpgSurinaamskoken07_b.jpgSurinaamskoken08_b.jpgSurinaamskoken09_b.jpgSurinaamskoken10_b.jpg