zaterdag, 23 april 2016 20:13

Fris Heldenfestival

Fris Heldenfestival Foto: Jennifer Geerlings

Houten - 22 april 2016. Het eerste Heldenfestival van de Houtense Helden werd gehouden bij het Slingergebied nabij het oude politiebureau. De avond begon met een oefening van de brandweer in het oude schoolgebouw van De Regenboog.

Na aankomst van de brandweerwagens met loeiende sirene’s trok het aanwezige publiek naar het schoolgebouw. Met burgemeester Wouter de Jong als waarnemer begon de vrijwillige brandweer met de bluswerkzaamheden, en moest een auto die het pand binnengereden was ontzet worden.Helaas nam dit zo veel tijd in beslag zodat het toegestroomde publiek al snel vertrok vanwege de toch wel koude wind op deze frisse lenteavond. Toen de oefening afgesloten werd was al het publiek reeds richting de Droomcirkel gegaan. Aldaar kon men genieten van diverse optredens in en om het oude politiebureau, ateliers bezoeken, en luisteren naar verschillende muziekgroepen die in de voor deze avond overdekte droomcirkel. Daarnaast was er ook de mogelijkheid voor de jongeren om popcorn te bakken boven de vuurkorven. Daarnaast werd de Powertoolrace gehouden waarbij wagentjes die aangedreven werden door elektrisch gereedschap op een lange baan tegen elkaar streden. In De Volle Bak had men een Men’s Only Corner ingericht, waar de mannen door een echte barbier, inclusief Whiskey, geknipt en geschoren konden worden. Natuurlijk konden zij tijdens de knipbeurt ook nog genieten van een verse sigaar die ter plekke gemaakt werd. 

Waarschijnlijk heeft de lage temperatuur het publiek parten gespeeld, want in de openlucht koelde het in de avond snel af.

Heldenfestival04b.jpgHeldenfestival05b.jpgHeldenfestival07b.jpgHeldenfestival08b.jpgHeldenfestival10b.jpgHeldenfestival11b.jpgHeldenfestival12b.jpgHeldenfestival13b.jpgHeldenfestival15b.jpgHoutense helden1.jpgHoutense helden2.jpgHoutense helden3.jpgHoutense helden4.jpgHoutense helden5.jpgHoutense helden6.jpg