dinsdag, 11 oktober 2016 06:36

Duurzame energie met Solly

Het educatief pakket Solly is een lespakket over natuur, techniek en duurzaamheid voor kinderen van groep 3 t/m 8. Kinderen gaan zelf energie opwekken, verplaatsen, opslaan en gebruiken met Solly, de zon-etende robot en zijn vriend Letty, de lichtgevende robot. Kinderen gaan data uitlezen van Solly waardoor ze nog meer inzicht krijgen in het opwek-proces en ze digitale punten kunnen verdienen.

Die punten kunnen ze besteden in de educatieve game, waarin ze zelf een duurzame planeet op gaan zetten. Hierbij spelen Solly en Letty weer een rol, maar ook allerlei andere vriendjes die op verschillende manieren duurzame energie opwekken of gebruiken. In de bovenbouw gaan ze zelf een robot toevoegen aan deze robot-familie met de bouw-je-eigen-robot-kit. Zo gaan kinderen van alle leeftijden actief en op speelse wijze aan de slag met natuur, techniek en duurzaamheid.

Door de handige leswijzers, werkboekjes en digibord-lesondersteuning wordt het voor elke leerkracht makkelijk gemaakt om met deze materialen de leukste les over natuur, techniek en duurzaamheid geven. 

Zie voor meer informatie onze website: www.hetsollysysteem.nl of brochure: www.hetsollysysteem.nl/brochure. Voor meer informatie over de huidige crowdfunding zie www.helpsolly.nl

Media