dinsdag, 14 februari 2017 11:32

Groep 8 van de Zonnewijzer op bezoek!

 Pilot TechniekFabriek op School. Vanaf 2020 moeten alle basisscholen Wetenschap en Techniek opnemen in hun lesprogramma voor alle groepen. Dat is voor veel scholen een flinke opgave: ze moeten investeren in ruimte, inrichting, materialen en gereedschappen en opleiding van leerkrachten.

De TechniekFabriek heeft een goed uitgerust technieklokaal dat onder schooltijd niet gebruikt wordt, omdat we momenteel alleen vrijetijdsactiviteiten aanbieden. Wij zien daar kansen… daarom zijn we gestart met het ontwikkelen van een techniekprogramma voor basisscholen. Vanaf komend schooljaar zullen we klassen ontvangen die bij ons het praktijkdeel komen doen van een technisch project waarvoor ze in de klas al het theoretische en ontwerpende deel hebben voorbereid.

Om ervaring op te doen met het werken met schoolklassen hebben we basisschool De Zonnewijzer uitgenodigd voor een pilot. In februari en maart komen hun twee groepen 8 bij ons om een Zenuwspiraal en een Mobieltjeshouder te maken.

De eerste pilotdag

Vandaag was de aftrap. Groep 8b van juf Carola kwam vol verwachting binnen. De helft van de groep had project Zenuwspiraal voorbereid, de andere helft de Mobieltjeshouder. Er werd gemeten, gezaagd, getimmerd, metaal gebogen en gesoldeerd dat het een lieve lust was. De kinderen werkten met veel interesse – en ze werkten hard! Vooral de Zenuwspiraal blijkt aardig wat tijd te kosten en is lastig om af te ronden in de 2,5 uur die ze ervoor hebben.

Ook meedoen?

Dit is nog maar het begin! We willen graag in gesprek komen met meer scholen die interesse hebben om zich bij ons techniekprogramma aan te sluiten. Vanaf komend schooljaar willen we starten met een aantal groepen 7 en 8.

Meer weten? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!