zondag, 19 februari 2017 13:46

Vrijwilligers gezocht voor de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen!

Dit voorjaar komen er in de gemeente Houten op acht adressen nieuwe vluchtelingen wonen. Het gaat hier om gezinnen met twee of meer kinderen. Voor deze gezinnen zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die aan de slag willen gaan als maatschappelijk begeleiders.

Als maatschappelijk begeleider vluchtelingen helpt u de gezinnen vanaf de eerste dag in de gemeente tot zij zelf hun weg kunnen vinden. Wij nemen 18 maanden de tijd voor dit traject.

Alle werkzaamheden door de maatschappelijk begeleiders worden uitgevoerd onder leiding van en in overleg met de beroepskrachten bij ‘van Houten&co’ en in samenwerking met andere vrijwilligers. U maakt deel uit van een team van begeleiders en er vindt regelmatig overleg plaats, mede om onderling ervaringen uit te wisselen.

Het doel van maatschappelijke begeleiding is om gezinnen op weg te helpen naar zelfstandige deelname aan de (Houtense) samenleving. Onder de maatschappelijke begeleiding vallen taken als het aanwezig zijn bij de bezichtiging en oplevering van de woning, het wegwijs maken in de gemeente Houten, samen de post doornemen en het bezoeken van de huisarts, tandarts, scholen en het consultatie bureau. Omdat de eerste periode erg intensief is werken wij met twee vrijwilligers per woning, zodat de taken goed verdeeld kunnen worden.

Op woensdag 22 en 29 maart, van 19.30 tot 21.30 uur, vinden er twee scholingsbijeenkomsten plaats voor nieuwe maatschappelijk begeleiders. Bij de bijeenkomst ontvangt u ook een handboek dat u als maatschappelijk begeleider op weg kan helpen.

Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met Malika Saber via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Marion Groenewegen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook bellen naar 030-700 15 54 (Malika) of 030-700 15 14 (Marion).