maandag, 03 april 2017 14:39

Aanpassing kruising Het Spoor – Smalspoor

Het bedrijf Pauw Dodewaard gaat in opdracht van gemeente Houten tussen dinsdag 18 april (na Pasen) en woensdag 24 mei (voor Hemelvaart) de kruising van de weg Het Spoor met het fietspad Smalspoor herinrichten. Het doel van de herinrichting is grotere verkeersveiligheid.

In het verleden hebben op deze plek namelijk diverse aanrijdingen plaatsgevonden, mede doordat de voorrangssituatie onduidelijk was.

De werkzaamheden

Bij de herinrichting wordt de entree van het 30 km/uur gebied beter zichtbaar gemaakt. Deze entree blijft gehandhaafd ter hoogte van het kruispunt Het Spoor - Smalspoor. Ter hoogte van de doorgang door de Vijfwal komen betonnen zuiltjes en bomen om de weg Het Spoor visueel te versmallen. Tussen de zuiltjes stroomt het regenwater van de weg naar de nieuwe wadi’s.

Verder krijgen de fietsers van Smalspoor die Het Spoor oversteken zoals overal in Houten voorrang. Het overstekende fietspad komt op een plateau te liggen, om de snelheid van auto’s te remmen. Bij de kruisende fietspaden wordt geen voorrang op straat aangegeven omdat dit de kruising onduidelijk maakt.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden komen er noodwegen. Daardoor blijft Het Spoor open voor doorgaand verkeer. Inritten naar woningen of dwarswegen die op of nabij deze kruising liggen, kunnen in deze periode afgesloten worden. Aanwonenden ontvangen hierover bericht als dat gebeurt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P.J. Bos via (030) 63 92 611 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.