maandag, 08 mei 2017 13:35

Tegemoetkoming voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten

Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Bijvoorbeeld door een chronische ziekte of handicap? Dan komt u misschien in aanmerking voor de tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten van de gemeente Houten.

Mensen met een laag inkomen en langdurig hoge zorgkosten kunnen zo wat extra steun krijgen. Aanvragen kan tot en met 30 juni via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL).

De tegemoetkoming is een bedrag van maximaal € 300,- dat u vrij kunt besteden. Het precieze bedrag stelt de gemeente vast na het sluiten van de aanvraagtermijn. Het beschikbare budget wordt namelijk verdeeld over alle mensen die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming.

Komt u in aanmerking?

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U woonde in 2016 in de gemeente Houten.
  • Uw inkomen was in 2016 maximaal 120% van de voor u geldende bijstandsnorm*. Of u komt onder de inkomensgrens van 120% door het eigen risico en/of de eigen bijdrage aan zorgkosten.
  • U of uw minderjarige kind waarvoor u een aanvraag indient, heeft langer dan een jaar een indicatie in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet of Wet langdurige zorg (Wlz). Of u heeft geen indicatie, maar in zowel 2015 als 2016 heeft u minimaal € 350,- eigen risico en/of eigen bijdrage aan zorgkosten zelf betaald.

* Bij het aanvraagformulier vindt u een toelichting over de voor u geldende bijstandsnorm.

Aanvragen tegemoetkoming

De tegemoetkoming kunt u tot en met 30 juni aanvragen via WIL. Het aanvraagformulier vindt u op www.wil-lekstroom.nl onder Minimaregelingen > Regelingen per gemeente. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (Onderdoor 25, Houten).

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de klantenservice van WIL via 030 – 70 22 300 (ma t/m vr: 8.30 – 17.00 uur) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.